Nieuws

30 Maart 2020

Stichting Straatadvocaat Leeuwarden staat in nauw contact met Werkplaats COMO. Zij hebben een belangrijk bericht voor mensen in (dreigende) armoede. Het bericht gaat over de coronamaatregelen die zijn genomen om tijdelijk te stoppen met huisuitzettingen, waterafsluitingen en energieafsluitingen.

Huisuitzettingen: 

Er worden tijdelijk geen huisuitzettingen gedaan. (als sprake is van criminele activiteiten of extreme overlast kan nog wel worden uitgezet). 

Energie: 

Er worden tijdelijk geen mensen afgesloten van energie. 

Drinkwater: 

Er worden tijdelijk geen mensen afgesloten van drinkwater. • Mochten mensen al van drinkwater afgesloten zijn dan kunnen zij het drinkwater opnieuw laten aansluiten door contact op te nemen met hun waterleidingbedrijf.

Let op: mensen die al van water zijn afgesloten kunnen weer worden aangesloten als zij hiertoe zélf actie ondernemen. U snapt vast dat dit voor veel mensen in lastige omstandigheden moeizaam of niet haalbaar is. 

Het hele bericht kunt hier hier downloaden:

27 maart 2020

Richtlijn voor opvang van dak- en thuislozen tijdens coronacrisis vastgesteld

Nieuwsbericht | 27-03-2020 | 19:50

Het ministerie van VWS heeft in samenwerking met Valente, VNG en COMO een richtlijn vastgesteld over hoe de opvang van dak- en thuisloze mensen georganiseerd moet worden tijdens de coronacrisis (COVID-19). De richtlijn is bedoeld voor gemeenten en opvangorganisaties en ziet toe op het zo goed mogelijk opvangen van dak- en thuisloze mensen, en tegelijkertijd het risico op besmetting zo klein mogelijk houden.

De richtlijn vindt u hier

17 februari 2020

Nieuwe veldwerker

Stichting Straatadvocaat Leeuwarden is verheugd onze nieuwe veldwerker te introduceren. Jefta Winkel heeft , zoals de rest van het team, zelf ervaring in de zorg. Bij het netwerkcentrum oud oost heeft hij zich al erg geliefd gemaakt als kok.Niet alleen genoot men van zijn kookkunsten..ook zijn positieve en open houding maakte indruk. Voor Jefta was het tijd om zich te focussen op een nieuwe opleiding waar zijn sociale skills gecombineerd worden met sociaal werk. Naast zijn opleiding Social Work gaat Jefta zich inzetten als veldwerker voor Stichting Straatadvocaat Leeuwarden.

1 februari 2020

*Stichting Straatadvocaat in 2020 verder op solide basis.* Het afgelopen jaar heeft Stichting Straatadvocaat Leeuwarden met ondersteuning van ZonMw en LIMOR hard gewerkt aan hun oprichting. De stichting maakt zich hard voor de dak- en thuisloze medemens en/of wanneer er complexe problematiek speelt. Ze treedt op wanneer de systeemwereld (conflicterende regels, voorwaarden en bureaucratie) herstel van bovengenoemde mensen in de weg staat, door ondersteuning van een onafhankelijk ondersteuner in te zetten. Per 1 december j.l. is de stichting van de fase ‘in oprichting’ naar een periode van borging gegaan. Dit betekent ook volledige zelfstandigheid: LIMOR en Stanley ter Haar hebben hun rol met voldoening afgerond. Stanley ter Haar, veldwerker als straatadvocaat, neemt na leerzame periode afscheid van stichting Straatadvocaat Leeuwarden. Hij slaat een nieuwe weg in om verdere persoonlijke ambities na te jagen. Stichting Straatadvocaat Leeuwarden 2020 bestaat uit Eric Rudolphi, Sylvia Mac Gillavry en Henk Bosma. Wij wensen hen alle geluk en succes in de voortzetting van hun belangrijke werk